Analyse David tegen Goliath in Eindhoven

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 31 reacties
David tegen Goliath in Eindhoven
Foto: © SC

Morgen speelt Zulte Waregem tegen PSV de heenwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League. Het wordt alvast geen sinecure voor de fusieploeg. Waarom? Dat leest u hieronder.

In zowat alle statistieken wordt Zulte Waregem overklast door PSV. Toeschouwers, budget, transfers, Europese ervaring, noem maar op, de lampenclub verslaat er de Belgische tegenstander. Het verschil in budget is haast hallucinant. PSV kan rekenen op een begroting van 60 miljoen euro, Zulte-Waregem rooit het met 9 miljoen.

In Eindhoven zitten wekelijks gemiddeld 32.800 toeschouwers in het Philips Stadion. Zulte Waregem zit iets boven de 8.000 enthousiastelingen. Ook de prijzenkast van PSV is iets beter gestoffeerd dan die van de fusieclub. 21 keer landskampioen, negen bekers, negen Johan Cruijf Schalen (de Nederlandse Super Cup) en twee Europese titels telt de lampenclub. Bij Zulte Waregem houdt het op na één beker.

Toch hoop

Als we de statistieken mogen geloven is er morgen maar één mogelijke winnaar. Gelukkig wordt voetbal niet op papier gespeeld. Zulte Waregem liet in de eerste wedstrijd van het seizoen een heel erg goede indruk na. Bovendien heeft het zo een voordeel in matchritme ten opzichte van de Nederlanders. De Eredivisie start immers maar dit weekend. PSV moet ook puzzelen na het vertrek van sterkhouders Mertens en Strootman.

Als Zulte Waregem PSV kan verslaan over twee wedstrijden is het alvast zeker van een poulefase, ofwel in de Champions League, ofwel in de Europa League. Een mooie beloning om er morgen eens goed in te vliegen denken we.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties