Van Damme: "Dit was niet onze beste match"

Van Damme: "Dit was niet onze beste match"
Foto: © SC

Een zege zonder al te veel glans waarbij kwalificatie het enige was wat telde. Zo kan je de overwinning van Standard het best samenvatten. "We speelden inderdaad niet onze beste match", zei Jelle Van Damme.

De kapitein van de Rouches stond eerder onverwacht aan de aftrap, want op basis van de training woensdag zou hij er niet bijgeweest zijn. "Ik had het ook niet verwacht", glimlachte de linksachter. "Deze morgen zei de trainer dat ik zou starten. Misschien wou hij geen vier nieuwe verdedigers aan de aftrap brengen. Dat is zijn goed recht. Als profvoetballer wil je toch zoveel mogelijk matchen spelen."

Door de vele wissels liep het toch niet echt vlot bij Standard. "De eerste tien minuten waren goed, maar daarna was het minder. De laatste pass ontbrak meestal en we misten ook enkele kansen. Maar met alle respect voor deze ploeg: we wisten dat als we dat tempo volhielden dat ze zouden breken. Dat is ook normaal denk ik."

"Zondag eerste grote test"

Een voorkeur heeft Van Damme niet voor de volgende tegenstander. "Zit er nog een Luxemburgse ploeg in?", grapte hij. "Nee, serieus, makkelijke matchen bestaan niet meer. Kijk maar naar Brugge."

Voor Standard is het nu wel de zesde opeenvolgde zege in het nog prille seizoen. "Verwacht? Je hoopt altijd wel dat het zo vlot loopt. Maar nu zondag krijgen we onze eerste grote test met Genk. Op papier is dat toch de beste ploeg."

En Van Damme is ook weer Rode Duivel. "Daar ben ik heel blij mee, maar we gaan ons nu eerst concentreren op zondag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties