Juventus vs. de rest in de Serie A?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 32 reacties
Juventus vs. de rest in de Serie A?
Foto: © SC

Dit weekend trekt ook de Serie A zich opnieuw op gang. De afgelopen jaren boette de competitie dan misschien wel wat in aan kwaliteit, de komende voetbaljaargang in Italië kondigt zich razendspannend aan.

Door Timothy Collard

Juventus vs. de rest?

Juventus gaat dit seizoen op zoek naar een derde opeenvolgende titel. Het aanstellen van oud-speler Antonio Conte in 2011 bleek een schot in de roos. De Italiaanse oefenmeester bleek een tactisch genie en leidde zijn troepen al naar twee titels in evenveel seizoenen.

Bovendien kwam Juventus alleen maar sterker uit de transferperiode. De voorhoede kreeg een kwaliteitsinjectie door het aantrekken van Carlos Tévez en Fernando Llorente. Terwijl revelatie Kwadwo Asamoah definitief werd aangetrokken en Angelo Ogbonna de verdediging nog wat sterker maakte.

De outsiders

Maar wie gaat er dan het vuur aan de schenen leggen van de regerende kampioen? Op dit moment lijken er maar drie teams echt in aanmerking te komen daarvoor: AC Milan, Napoli en Inter. Milan nu een volledig seizoen over Mario Balotelli en dat alleen al maakt van hen een outsider voor de titel. Napoli roerde zich dan weer op de transfermarkt en stuurde met het aantrekken van onder meer Gonzalo Higuain, Dries Mertens en Pepe Reina een krachtig signaal de wereld in dat het hen menens is om voor de titel te gaan.

Inter maakte vorig jaar een belabberd seizoen door en hoopt onder aanvoer van de nieuwe coach, Walter Mazzarri kwam over van Napoli, beter te doen dan de teleurstellende negende plek van vorig jaar. Maar op de coach na haalde Inter niet meteen echte toppers in huis. Mazzarri lijkt krediet te krijgen en zal dit seizoen vooral moeten zaaien om in de komende seizoenen te oogsten.

Subtop en middenmoot

Enkele teams koesteren de ambitie om de top binnen te stormen dit seizoen waaronder AS Roma, Fiorentina, Udinese en Lazio. Vooral Fiorentina kocht gretig in met Mario Gomez als meest opvallende aanwinst. Toch lijkt een vierde stek het hoogst haalbare voor deze vier teams.

Voor het overige heel wat teams die mekaar waard zijn in de brede middenmoot van de Serie A. Genoa wil zich herpakken na een desastreus seizoen waarin het de degradatie maar nipt kon vermijden. Parma haalde Antonio Cassano binnen en hoopt op een plaatsje in het linkerrijtje terwijl ook Catania wil bevestigen na de achtste plaats van vorig seizoen.

Degradatiestrijd

Sassuolo, Hellas Verona en Livorno zijn nieuw in de Serie A en zullen het zonder twijfel moeilijk krijgen op het hoogste niveau. Toch is het uitkijken tot wat Sassuolo, de kampioen uit de Serie B, in staat is in de Serie A. Torino, Atalanta, Sampdoria en Bolgona kenden vorig jaar moeilijkheden en zullen ook dit jaar moeten opletten om niet uit de hoogste klasse te tuimelen.

De Belgen

In Italië zijn er heel wat minder Belgen aan de slag als in de Premier League. Met Radja Nainggolan, Luis Pedro Cavanda, Dries Mertens, Gaby Mudingayi zijn er alvast vier jongens die de Belgische eer hoog houden in de Serie A. Jean-François Gillet hoort daar wellicht niet meer bij, nadat hij schuldig werd bevonden in een omkoopschandaal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties