Moyes heeft duidelijk nog geen 'Sir' voor zijn naam

Moyes heeft duidelijk nog geen 'Sir' voor zijn naam
Foto: © SC

De transfer van Marouane Fellaini naar Manchester United heeft al heel wat voeten in de aarde gehad en lijkt uit te draaien op een welles-nietes-spelletje tot de laatste transferdag. Ondertussen is ook direct het verschil in managerstijl tussen David Moyes en Alex Ferguson doorgedrongen.

Alex Ferguson heeft het voorzetsel 'Sir' niet zomaar verdiend. De Schot was decennia lang aan de macht bij Manchester United, maar in al die jaren was er amper kritiek van collega's te bespeuren. David Moyes is sinds deze zomer aan de slag bij The Mancunians en moest al het een en ander doorslikken. En dat heeft veel te maken met de transferslag om Marouane Fellaini.

Everton-manager Roberto Martinez heeft het deze week nog aangegeven: in 'de periode Ferguson' zou het nooit gebeurd zijn dat alles zo aan de grote klok gehangen werd. Wat bedoelt hij daarmee? Dat Moyes - of één van zijn medewerkers - alle transferperikelen lekt naar de pers. Het eerste bod dat Man U uitbracht op Fellaini en Baines werd door Everton weggelachen. Nu is het niet zo dat elke geïnteresseerde club niet begint met zijn laagste bod om de boel wat af te tasten, maar dat het breed in de kranten werd uitgesmeerd, werd aan 'The Merseyside' met de nodige scepsis ontvangen. Het verplichtte hen immers om ook openbaar te reageren en de speler zelf leest dat ook allemaal.

Vuil spelletje

Martinez heeft dan ook zijn handen vol om de gemoederen binnen de club te bedaren. Want het is duidelijk dat Fellaini naar Manchester wil en Martinez hoopt dat de middenvelder het niet op de spits wil drijven door te dreigen met één of andere wet. Een situatie die gecreëerd is door Moyes en die duidelijk niet geapprecieerd wordt.

Het volgende bod voor Fellaini staat ook al gereed ter waarde van 41 miljoen euro, maar ook dat is weeral snel in de kranten gekomen. Everton voelt zich zo onder druk gezet door United en vindt het maar een smerig spelletje dat gespeeld wordt. Hoe lang gaat het immers nog duren vooraleer Fellaini begint te rebelleren? En wat als er geen transfer komt en de Rode Duivel zich weer een transfer door de neus geboord ziet?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties