Ook Bayern legt foutloos parcours af

Timothy Collard

Borussia Dortmund had gisteren al de druk bij Bayern München gelegd, maar na drie speeldagen heeft ook de regerende kampioen nog steeds het maximum van de punten. De troepen van Pep Guardiola haalden het zaterdagnamiddag met 2-0 van Nürnberg.

Bayern greep Nürnberg vanaf het eerste fluitsignaal meteen bij de keel. Op het halfuur lokte Arjen Robben een strafschop uit en penaltynemer van dienst David Alaba zette zich achter de bal. Schäfer bracht echter redding en zo stond het aan de rust nog steeds 0-0.

Ribéry en Robben klaren de klus

Ook na de pauze nog hetzelfde spelbeeld, met Bayern dat op zoek ging naar het openingsdoelpunt. Twintig minuten voor tijd knikte Ribéry een gemeten voorzet van Philipp Lahm binnen en was Nürnberg op achtervolgen aangewezen.

Tien minuten voor tijd kneep Robben de bezoekers helemaal dood. De Nederlander gebruikte voor de gelegenheid zijn rechtervoet eens en schoot Bayern naar een 2-0-voorsprong. Het doelpunt kwam er overigens opnieuw op aangeven van kapitein Lahm.

Daniël Van Buyten bleef negentig minuten lang op de bank bij Bayern München.