Blessure Kompany legt zwakke punt City bloot

Blessure Kompany legt zwakke punt City bloot
Foto: © SC

Op het veld van Cardiff City werden gisteren de zwakheden van Manchester City pijnlijk blootgelegd. Zonder Vincent Kompany is er geen degelijk alternatief en is de ploeg van Manuel Pellegrini extreem kwetsbaar.

Kompany out voor een maand. Dat scheelt blijkbaar toch een hele slok op een borrel. De Rode Duivel vormde immers een goed duo met Joleon Lescott en is blijkbaar niet zo makkelijk te vervangen. Pellegrini probeerde het gisteren met Javi Garcia, maar de 3-2 zegt genoeg over de terechte status die Kompany de afgelopen jaren verworven heeft.

Pellegrini spendeerde maar liefst 110 miljoen euro deze zomer, maar daarbij is het opvallend dat het kwetsbaarste gedeelte van de ploeg amper versterkt werd: de centrale verdediging. Niet dat Lescott en Kompany geen wereldkoppel vormen, maar daarna is de spoeling heel dun.

En dus zal de Chileense manager deze week nog op zoek moeten naar extra versterking. In de strijd om de titel mag je de rol immers nog niet gelost hebben in september. De volgende dagen zullen er dus waarschijnlijk nog wel een aantal miljoentjes van hand verwisselen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties