Italiaanse topdoelman twijfelde over toekomst

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Italiaanse topdoelman twijfelde over toekomst
Foto: © SC

Gianluigi Buffon wordt anno 2013 nog steeds gezien als één van de meest bekwame doelmannen van onze aardkloot. Maar het scheelde geen haar of de Italiaan keepte niet langer in Turijn. "Ik zat met mijn hoofd ergens anders."

Bij aanvang van het seizoen liet Gianluigi Buffon (35) nog optekenen dat hij gerust kon doorgaan tot na zijn  veertigste verjaardag. Vooral het winnen van de Champions League – een trofee die nog ontbreekt op zijn palmares – is voor de aanvoerder van Juventus een uitdaging. Dat kan je HIER nog eens nalezen.

Voor hetzelfde geld genoot de 133-voudig Italiaans international ondertussen al van zijn pensioen. Tegenover La Gazzetta Dello Sport geeft Buffon immers toe dat hij twee jaar geleden twijfelde omtrent zijn toekomst. “Het seizoen daarvoor kampte ik met een blessure en speelde ik amper wedstrijden. Ik overwoog een vertrek bij Juventus en wilde er op een gegeven moment zelfs de brui aan geven.”

“Antonio Conte heeft me echter overtuigd om verder te werken”, besluit het meubelstuk van de Oude Dame. “Hij gaf me opnieuw de kracht om verder te gaan. Ondertussen is mijn mening over de nieuwe directie ook veranderd en voel ik me nog meer een Juventus-speler.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties