Man City overleeft furieus eerste kwartier Hull City

Manchester City heeft tegen Hull City aan het langste eind getrokken. De sterrenploeg van Manuel Pellegrini kwam in de beginfase goed weg en Negredo en Touré trokken The Citizens over de streep.

Al in de beginfase werd duidelijk waarom City absoluut nog een vervanger voor Kompany wil aantrekken. De verdediging staat immers op heel wankele benen te voetballen. Na tien minuten had Hull al twee huizenhoge kansen bij elkaar gevoetbald. Gelukkig voor de blunderende Lescott miste Aluko alleen voor Joe Hart. Een tweede kans voor de bezoekers was wel raak, maar werd afgevlagd voor buitenspel.

City kon zelf wel een paar kansen bij elkaar voetballen, maar echt grote zaten daar niet tussen. Hull haalde de rust met de 0-0 nog steeds op het bord. En ook in de tweede helft duurde het twintig minuten vooraleer City zich eindelijk wat geruster kon voelen. Het was invaller Negredo die de ban uiteindelijk brak. De invaller knikte een voorzet vanop rechts perfect via de grond binnen en verloste daarmee de sterrenformatie.

Man City bleef de bovenhand houden en in de slotfase legde Yaya Touré met een schitterende vrije trap de 2-0 eindscore vast. Hij draaide de bal over de muur en via de lat in doel.