Liverpool FC wint 'Hate Game'

Manuel Gonzalez
| 14 reacties

Liverpool FC heeft zichzelf tot titelkandidaat gebombardeerd na een 1-0-overwinning tegen Manchester United. Simon Mignolet schreef dan weer geschiedenis door opnieuw geen enkel doelpunt toe te staan.

De partij tussen Liverpool en Manchester United wordt in Groot-Brittannië omschreven als ‘The Hate Game’. Beide clubs lusten elkaar immers rauw en dat was duidelijk te merken aan de bitsigheid van de duels. Vooral Robin van Persie kreeg het voor de rust enkele keren aan de stok met zijn rechtstreekse tegenstander.

Daniel Sturridge bezorgde zichzelf een verjaardagsgeschenk door al na vier minuten het enige doelpunt van de partij tegen de netten te knikken. Simon Mignolet moest enkel in de tweede helft zijn kunnen tonen op een kanonskogel van Nani. De overwinning en de perfecte start bezorgen The Reds meteen het etiket ‘titelkandidaat’.

De Belgische goalie hield opnieuw de nul en schrijft daarmee (een beetje) geschiedenis. Nooit eerder kon een doelman bij zijn nieuwe club drie wedstrijden op rij een clean sheet bijschrijven. Voetbalkrant.com is alvast benieuwd hoelang Big Si zijn reeks nog kan volhouden.

Verder won Swansea City vanmiddag bij West Bromwich Albion met 0-2. Ben Davies en Pablo Hernandez zorgden voor de Welshe doelpunten.