Antwerp Ladies klaar voor eerste wedstrijd, met 2000 supporters?

Antwerp Ladies klaar voor eerste wedstrijd, met 2000 supporters?
Foto: © SC

Antwerp Ladies zijn klaar voor ook hun vuurdoop in de BeNe League. Vorige vrijdag waren ze bye doordat STVV zich terugtrek uit de competitie, vanavond ontvangen ze Heerenveen. Komen er 2000 fans opdagen? Middenveldster Stefanie Van Brouck hoopt het wel, maar weet het niet zeker.

Door Dirk Pieters

De spanning stijgt, binnen drie uur begint Antwerp ook aan het BeNe League-avontuur. Bij middenveldster Stefanie Van Broeck neemt de spanning toe: “De stress begint nu wel te komen. De eerste wedstrijd bij een nieuwe club is voor veel spelers een spannende ervaring", aldus Van Broeck tegen Voetbalkrant.com.

"We zijn al wel het één en ander gewoon, maar er is toch een zeer groot verschil tussen de beleving bij Antwerp en Beerschot. Hier werden we vanaf de fandag fantastisch onthaald door de supporters en opgenomen in die grote voetbalfamilie die Antwerp wel is. Temeer omdat reeds in de voorbereiding duidelijk werd dat de supporters er echt wel zijn voor ons en ons willen steunen.”

Lingeriekalender of niet?

De Antwerp-ladies zullen bij 2000 supporters een lingeriekalender op de markt brengen, maar of dat gaat lukken blijft een vraagteken. "Ik heb geen idee of die 2000 echt zal lukken. Natuurlijk hoop je er wel op, ook omdat ik nog nooit voor zoveel publiek gespeeld heb. Zelfs bij de nationale ploeg halen we zo’n aantallen niet."

En wat als het net niet lukt? "Als er toch bijna 2000 supporters zijn, betekent dit dat er een enorme sfeer zal hangen die ons een boost zal geven zodat we hopelijk de drie punten thuis kunnen houden."

Of dat dan ook punten gaat opleveren, wil de middenveldster nog niet gezegd hebben: "Het zal geen makkelijke wedstrijd zijn want we weten dat Herenveen een goede, fysiek sterke ploeg is. We gaan er allemaal voor 200% moeten staan. Dan moet het lukken volgens mij.”

Straks krijgt u hier op Voetbalkrant.com nog een achteruitblik op speeldag 1 en een vooruitblik op speeldag 2. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties