Courtois: "Ik wou mijn plek bij België niet in gevaar brengen"

Courtois: "Ik wou mijn plek bij België niet in gevaar brengen"
Foto: © SC

Thibaut Courtois koos er voor de derde keer op rij voor om uitgeleend te worden aan Atlético Madrid. In de Spaanse pers legt onze landgenoot uit waarom hij nog niet naar Chelsea terugkeerde.

Het was niet zo dat hij de kans niet had. "Chelsea en José Mourinho wilden me terug hebben voor dit seizoen", aldus Courtois. "En ze hebben overwogen me uit te lenen aan een Premier League-club. Maar ik was niet geïnteresseerd in die mogelijkheid, ik voel me goed in Madrid en wilde graag de Champions League in met Atlético. Bang voor de concurrentiestrijd met Cech was en ben ik niet."

"Ik ben voor niemand bang, ik geloof in mijn kwaliteiten en ik weet dat Mourinho geen selectie doet op basis van iemands status. Dat bewees hij door Iker Casillas te passeren ten faveure van Diego López, die trainde beter. Het was deze zomer kop of munt wat betreft Chelsea. Ik had er kunnen blijven en dat had perfect kunnen gaan, maar de kans was aanwezig geweest dat ik níet zou spelen."

"Dan zou ik mijn plek bij België op het spel zetten en dat risico kon ik niet nemen, niet nu. Het zou gevaarlijk zijn geweest met het oog op het WK. Volgend jaar? Dan kan ik meer risico’s nemen. Maar voor nu is het voor mij, als jonge speler, belangrijk om mezelf op een hoger niveau te krijgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties