Muyters wil garanties voor Nederlands in nieuw stadion: overdreven?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 194 reacties
Muyters wil garanties voor Nederlands in nieuw stadion: overdreven?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het nieuwe nationaal stadion van België komt er op parking C, op een boogscheut van de huidige voetbal- en atletiektempel. Één probleem: de boogschutter overschrijdt met zijn pijl de Vlaamse grens.

Door Sander De Graeve

Parking C ligt namelijk in Grimbergen, een Vlaamse stad in de Brusselse rand. De lokale N-VA-afdeling vreest er voor de verfransing van de stad door de komst van het nationaal stadion met in het kielzog het tweetalige Anderlecht.

Philippe Muyters lijkt die vrees te delen. Volgens hem moeten er garanties komen voor het gebruik van het Nederlands. "Een belangrijke randvoorwaarde", noemde hij het in Ter Zake. Als minister van Sport en Ruimtelijke Ordening is hij nauw betrokken bij het project.

Waar is da feestje? Tous ensemble, tous ensemble!

Maar heeft een communautair debat wel een plaats in een voetbalstadion? Als we één ding gemerkt hebben in Glasgow dan was het wel dat het voor de doorsnee supporter geen zier uitmaakte of zijn buur nu Jan, François of Mohamed heette. Zo lang men maar een combinatie van zwart, geel en rood droeg was er geen enkel probleem.

Hief iemand het bekende tous ensemble, tous ensemble aan, de Vlamingen deden enthousiast mee. Zo ook de Walen bij het waar is da feestje? Hier is da feestje. Minister Muyters, hou het communautaire debat binnen de politiek. Breng het alsjeblieft niet naar de sport.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties