Reactie Vanaken: "Start niet gemist"

Tamara Vereecken
| 0 reacties
Vanaken: "Start niet gemist"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hans Vanaken had een voet in twee van de drie Lokerse goals. Voor de beide doelpunten van Harbaoui leverde hij telkens de assist. De revelatie bij Lokeren toonde tegen Cercle opnieuw z'n meerwaarde.

Al moet het gezegd dat Vanaken, en Lokeren, er vooraf toch niet helemaal gerust in waren. “We hadden een moeilijke match ingecalculeerd, we verwachtten dat Cercle heel gesloten zou spelen en dat was ook wel het geval. We konden er in ’t begin moeilijk door geraken maar kwamen dan toch met een gelukje op voorsprong. Na de rust hadden zij wat meer balbezit maar echte kansen kregen ze niet, denk ik. We konden de match rustig uitspelen."

Het liep ook allemaal erg vlot bij Lokeren, toch? “We hebben goed gespeeld, het vertrouwen zit in de ploeg. Deze wedstrijd tegen Cercle was inderdaad één van onze beste matchen. We lieten pijnlijke punten liggen op Kortrijk maar haalden nu wel 12 op 12 thuis, we hebben onze start zeker niet gemist!”

Ploegmaat Jordan Remacle ziet een duidelijke reden voor het succes van de Waaslanders. “Lokeren heeft de afgelopen jaren de ploeg bijeen kunnen houden, dat is onze troef nu: we zijn een sterk collectief. Ik ben er recent bij gekomen maar die omkadering helpt om zelf beter te worden. Ik kan mee profiteren van de situatie hier in Lokeren en heb hier dan ook helemaal m’n draai gevonden!”

Ook voor Vanaken ging het snel, we mogen niet vergeten dat dit pas z’n eerste seizoen is op het hoogste niveau. “Ik had de progressie voor mezelf misschien niet zo snel verwacht maar als je in een ploeg zit die goed draait, gaat dat allemaal net iets makkelijker. Ik kan tevreden zijn over mijn competitiestart.”

"Het kan nog beter"

Je trainer was de afgelopen weken soms wel streng voor je. “Ja, klopt. En vandaag vond ik misschien niet mijn sterkste match maar ik kon wel twee assists geven, dus dat telt zeker mee. Ik vind persoonlijk dat ik wat veel balverlies leed vandaag. Cercle had ook een mannetje op me gezet om mij te volgen, dus ja, ik heb al betere matchen gespeeld. Ik moet andere manieren vinden om los te komen in dit soort situaties – dat lukt al maar kan op bepaalde momenten zeker nog beter.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties