Ghelamco-stadion nog steeds niet in orde

Marc Van Den Noordgaete
| 20 reacties
Ghelamco-stadion nog steeds niet in orde
Foto: © SC

De problemen met de fonkelnieuwe Ghelamco-arena zijn nog niet van de baan, zo blijkt. Er is immers nog steeds geen officieel attest van de brandweer voor handen. Op 8 oktober moet alles in orde zijn. Dan ontvangt AA Gent Racing Genk.

"Wij geven nog geen definitief groen licht", klinkt het bij de Gentse brandweer. "Nogal wat systemen en procedures zijn immers nog niet verfijnd en afgesteld." De Buffalo's kunnen er toch telkens spelen door een tijdelijk attest van brandveiligheid. "Ten laatste op 6 oktober moet alles echter in orde zijn", beklemtoont burgemeester Daniel Termont in de krant Het Nieuwsblad.

Brandslangen

"Tegenover de eerste match in het Ghelamco-stadion maakten we desondanks vooruitgang", reageert Dirk Piens, organisatiedirecteur bij AA Gent. "Zo moest de brandweer brandslangen leggen omdat bepaalde stukken nog niet afgewerkt waren. Dat is nu niet meer het geval. Er moet echter nog veel gebeuren om alles onberispelijk te krijgen."

Voetbalwet

Komend weekend komen inspecteurs alvast nazien of de voetbaltempel voldoet aan de veiligheidsnormen, zoals beschreven in de voetbalwet. "Daarna komt het attest van de brandweer er aan", blikt Piens vooruit. AA Gent kijkt verder uit naar de afwerking van de wegen rond het stadion, zeker nu de herfst en winter voor de deur staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties