Anthuenis over Standard: "In Europa nooit met titularissen op de bank"

Anthuenis over Standard: "In Europa nooit met titularissen op de bank"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard ging donderdagavond voor het eerst de boot in na dertien opeenvolgende overwinningen. Het zo succesvolle rotatiesysteem van Guy Luzon is dan toch niet onfeilbaar.

Door Timothy Collard

Voetbalkrant.com had een gesprek met Aimé Anthuenis, ex-coach van KRC Genk en Anderlecht en niet meteen een voorstander van het rotatiesysteem. “Ik ben nooit een voorstander geweest van roteren. In mijn ogen krijg je naarmate het seizoen vordert een automatische rotatie door schorsingen en blessures. Als je vaak roteert kweek je bovendien niet echt automatismen in de ploeg.”

"In Europa mag je in principe nooit met je titularissen op de bank starten"

“Maar dat verschilt van coach tot coach. Iedere trainer heeft zijn stijl en Luzon roteert nu eenmaal graag. Hadden ze bij Standard op voorhand kunnen tekenen voor deze resultaten, dan hadden ze dat ook meteen gedaan, hé.”

Anthuenis had er op Europees front wel nooit voor gekozen om te roteren. “In Europa mag je in principe nooit met je titularissen op de bank beginnen. Ik had in de aanval bijvoorbeeld geopteerd voor het duo Ezekiel-Batshuayi. Maar goed, zoals ik al zei hangt dat af van de visie van de trainer.”

Kater doorspoelen tegen Lokeren?

Zondag ontvangt Standard Lokeren. Zullen De Rouches zich meteen herpakken tegen de Waaslanders, die het seizoen uitstekend begonnen? “Het is altijd afwachten bij Luzon met wie hij gaat spelen en hoe hij het juist zal aanpakken. Ik verwacht een open match en Lokeren maakt het Standard altijd moeilijk”, besluit de voormalige bondscoach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties