Overzicht Italië: Nainggolan komt niet verder dan gelijkspel

Joris De Wolf

Op de vijfde speeldag in de Italiaanse competitie geraakte Cagliari, met onze landgenoot Radja Nainggolan 90 minuten tussen de lijnen, thuis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Sampdoria. Chievo versloeg verrassend Udinese met 2-1.

Cagliari – Sampdoria: 2-2

Cagliari kwam in de eerste helft op voorsprong met een doelpunt van Ekdal. Daarna was het wachten tot op het einde. In de slotminuut van de wedstrijd maakt Gabbiadini de gelijkmaker voor Sampdoria. In de extra tijd scoorde Conti de 2-1 en vlak voor affluiten legde Di Silvestri de 2-2 eindstand op het scorebord.

Door dit gelijkspel blijven beide ploegen in de kelder van het klassement. Volgende week trekt Cagliari naar Livorno en krijgt Sampdoria AS Roma op bezoek.

Chievo – Udinese: 2-1

Udinese startte verschroeiend. In de eerste minuut scoorde Maicosuel het openingsdoelpunt. Nog in de eerste helft maakte Chievo die achterstand ongedaan, met doelpunten van Pellissier en Rigoni. In de tweede helft werd er niet meer gescoord en zo pakt Chievo zijn eerste overwinning van het seizoen.