Tweede klasse: Moeskroen-Péruwelz blijft aan de leiding

Joris De Wolf
| 2 reacties

In de tweede klasse stonden er vandaag zes wedstrijden van de achtste speeldag geprogrammeerd. Het was vooral uitkijken naar leider Moeskroen - Péruwelz die Hoogstraten op bezoek kreeg.

Moeskroen – Péruwelz - Hoogstraten: 2-1

De ongeslagen leider in tweede klasse kreeg met het bezoek van Hoogstraten in principe een hapklare brok voorgeschoteld. Hoogstraten is de rode lantaarn in tweede klasse met drie schamele puntjes. Het was Mohamed die in de 26ste minuut de score opende voor Moeskroen. Kort na de rust verdubbelde Marcel die voorsprong. Tien minuten voor affluiten bracht Van der Linden opnieuw spanning in de wedstrijd door van op de elfmeterstip de aansluitingstreffer te maken. Moeskroen hield stand en blijft zo de leider in tweede klasse.

Excelsior Virton – Dessel Sport: 3-0

Virton en Dessel hadden elk na zeven speeldagen acht punten gesprokkeld. Op papier leken de twee ploegen aan elkaar gewaagd. Het was toch Virton dat in de tweede helft het laken naar zich toe trok. Doelpunten van Kehli, Molnar en nog eens Kehli zorgden voor de 3-0 eindstand. Volgende week trekt Excelsior Virton naar ‘The Great Old’ en ontvangt Dessel Sport Sint-Truiden.

Lommel United – Eendracht Aalst: 3-0

Na vier gelijke spelen en drie nederlagen knoopt Lommel voor het eerst dit seizoen aan met een overwinning. Tegen ‘De Ajuinen’ kwamen de Limburgers eigenlijk nooit in de problemen. In de eerste helft scoorden Brogno (van op de stip) en Gano voor Lommel. Na de pauze pakte bezoeker Martin rood na een aanslag op Brogno. Vlak voor affluiten scoorde invaller Regales de 3-0.

AS Eupen – Geel: 4-2

Eupen ontving met Geel een haalbare kaart. De voormalige eersteklasser begon het best aan de wedstrijd. Een penaltygoal van Lallemand en een doelpunt van Schouterden zorgden voor de 2-0 ruststand. Na de koffie ging Eupen door op het zelfde elan. Mngadi scoorde in de 48ste minuut de 3-0. Enkele minuten later tekende Hoefnagels voor de 3-1. Nog eens twee minuten later besliste Asamoah de wedstrijd: 4-1. Boateng kon voor Geel nog milderen tot 4-2. Door deze overwinning stijgt Eupen naar een mooie derde plaats.

RWDM Brussels – SV Roeselare: 3-2

Na een sterk competitiebegin met 9 op 9 zakte RWDM Brussels een beetje weg. Vanavond ontvingen de Brusselaars middenmotor SV Roeselare. Het was Roeselare dat meteen kwam opzetten. Na vijf minuten stond het al 0-1. Nog voor de rust stelde RWDM Brussels orde op zaken, via twee goals van Seoudi. Na de pauze scoorde Di Lallo de gelijkmaker. Roeselare kon niet lang profiteren van de gelijke stand, een minuut na het doelpunt van Di Lallo scoorde Somé voor RWDM Brussels. Door deze overwinning stijgen de Brusselaars naar een vierde plaats.