Interview "Zullen het spel moeten maken en snel spelen"

"Zullen het spel moeten maken en snel spelen"
Foto: © SC

De Belgian Red Flames gaan vanavond op zoek naar hun eerste drie punten op weg naar het WK van 2015 in Canada. Voetbalkrant.com sprak gisteren na de training van de nationale vrouwen met Lorca Van De Putte (5) en Tessa Wullaert (9).

Aernout Van Lindt in Brussel

De Belgian Red Flames trainden gisteren een uurtje, met oefeningen op balbezit en een aantal afwerkoefeningen. Bondscoach Serneels gaf aan dat zijn team er klaar voor is, en op het oefenveld bleek dat ook. Wij hadden een gesprek met twee speelsters: Lorca Van De Putte en Tessa Wullaert.

Wat verwachten jullie van Albanië?

"We weten voorlopig weinig van Albanië, maar er zit zeker iets in dat team. We mogen ze dus zeker niet onderschatten", stak Tessa Wullaert gisteren van wal.

"We zullen het spel moeten maken en snel spelen. Zeker op technisch vlak zullen we er uit moeten komen, want dat is onze sterkte", trad Lorca Van De Putte bij. "Dan moeten we gewoon de punten kunnen thuishouden. Dat zal dan vertrouwen geven naar de match tegen Noorwegen toe."

Thuis mogen beginnen tegen Albanië is natuurlijk wel een voordeel, om meteen met een goed resultaat te kunnen beginnen.

Van De Putte: "Dat klopt zeker. We hebben wat geluk met de kalender, die in overleg met ons is samengesteld. Door examens in juni bij veel van ons spelen we dan liever wat minder en daardoor spelen we nu al een wedstrijd."

Zit de match tegen Noorwegen nu al in de hoofden, omdat die wedstrijd vermoedelijk veel moeilijker wordt?

Van De Putte: "We hebben daar al eens verloren en zullen daar deze keer wel willen winnen, maar op dit moment moeten we het wedstrijd per wedstrijd bekijken. Als we geen punten laten liggen, zullen we lang meedraaien en dat is ook het doel. We zijn nu volledig gefocused op Albanië."

Wullaert: "Ja, tot nu is enkel Albanië belangrijk. Pas vanaf zondag zullen we over Noorwegen beginnen denken en spreken, tot dan moeten eerst de drie punten gepakt worden in het Koning Boudewijnstadion."

Over het Koning Boudewijnstadion gesproken, dat moet iets speciaal zijn om voor het eerst hier te mogen spelen?

"Het is denk ik wel al de derde keer dat ik in dit stadion mag spelen, maar het is wel de eerste keer met de nationale ploeg. En waarschijnlijk ook met meer volk dan de voorbije keren, dat is alvast te hopen", lacht Wullaert.

"Ja, spelen voor een leeg stadion dat kennen we al", vult Van De Putte aan. "Het zal eens leuk zijn om voor wat meer volk te spelen." (Er zijn al 1400 kaarten verkocht, nvdr)

Gaat dat publiek geen extra druk geven?

Van De Putte: "Neen, dat is net heel leuk. Veel supporters, dat motiveert enkel. De voetbalbond heeft een aantal inspanningen gedaan en nu moeten wij zien dat er gepresteerd wordt."

Wullaert: "Of er nu weinig volk is, of net heel veel ... in feite willen we altijd winnen. Maar het is natuurlijk wel plezant als je wat luider wordt aangemoedigd."

Jullie spreken over inspanningen van de voetbalbond. Hebben we het dan louter over de commerciële kant met de nieuwe naam en de reclame daarrond, of ook op professioneel gebied?

Wullaert: "Die nieuwe naam is natuurlijk leuk en die inspanningen zijn heel interessant, maar we hebben er nu bijvoorbeeld ook een extra fysical coach bij. Dat is ook opnieuw een stap vooruit, zodat we ook fysiek kunnen beter worden. We zullen ook tiptop klaar zijn voor elke match, dankzij fitnessoefeningen."

Van De Putte: "Zeker op de langere termijn gaat dat opleveren en ons nog sterker en beter maken."

En jullie waren ook enkele dagen op afzondering ...

Wullaert: "Sinds donderdag zitten we op hotel, maar we trainen al enkele dagen langer samen. Dat is goed, dat schept een band onder de speelsters en doet ons nog meer bereiken samen."

"Voor mij is het ook leuk dat ik dan mijn collega's nog eens terug zie, omdat ik in Zweden speel (bij Kristianstads DFF, nvdr). Elkaar enkele dagen zien vooraf doet je meer vechten voor elkaar", besloot Van De Putte.

Vanavond om 19 uur spelen de Belgian Red Flames tegen Albanië in het kader van de WK-voorrondes voor het wereldkampioenschap 2015 in Canada. Voetbalkrant.com volgt die wedstrijd vanop de eerste rij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties