Reactie Lestienne: "Flankwissels zijn leuk"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 39 reacties
Lestienne: "Flankwissels zijn leuk"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Maxime Lestienne zal vannacht de hoofdrol hebben gespeeld in de nachtmerries van de Anderlecht- spelers. De flankaanvaller tekende voor twee doelpunten in de topper. "Maar het kampioenschap is nog lang."

Cédric De Volder in Brugge

Club Brugge schudde gisteren de vlooien uit de vacht. Blauw-zwart antwoordde na een woelige week met een klinkende overwinning tegen RSC Anderlecht. Vooral Maxime Lestienne toonde zich (opnieuw) een gesel voor de bezoekende defensie. Bovendien lijken de West-Vlamingen – met Waldemar Sobota aan de overkant – over uitstekende opties te beschikken op de flanken.

“Waldemar is inderdaad een compleet ander type speler dan Lior Rafaelov”, aldus Lestienne. “Het is leuk om van flank te kunnen wisselen om gevaarlijk te zijn. Maar ik vind dat Club Brugge in de aanval over ongelooflijk veel weelde beschikt. Ik ben eigenlijk enorm tevreden over de wedstrijd. Hier kan de groep op bouwen.”

"Bij 3-0 kan je al eens iets proberen"

Club Brugge lag na de rust eventjes onder druk, maar slaagde er op het perfecte moment in om de score te verdubbelen. “En vanaf dan ging het vrij gemakkelijk”, gaat Lestienne verder. “Het werd snel 3-0 en dan kan je al eens iets gaan proberen. Bovendien heeft alles goed uitgepakt. Deze overwinning neemt de frustraties van die Anderlecht – Club Brugge van vorig jaar weg.”

Ondertussen keek Michel Preud’homme met de glimlach toe vanop de tribune. “Er is inderdaad veel gebeurd de voorbije dagen”, besluit Max. “Maar nu is vooral de wedstrijd van volgende week belangrijk. Het kampioenschap is nog lang.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties