U19 vrouwen denderen nu ook over Montenegro

Na een vlotte overwinning tegen Turkije (4-0), werd nu ook Montenegro vlotjes geklopt door de nationale U19 meisjes. De jonge Red Flames waren veel te sterk voor het Balkanland, de volgende ronde kan hen bijna niet meer ontglippen.

Net als in de vorige wedstrijd kwam ook deze keer België vooral in het slot van de wedstrijd duidelijk als betere naar voren. Margaux Van Ackere, de 17-jarige speelster van AA Gent Ladies, had voor het enige doelpunt gezorgd voor rust.

In de laatste tien minuten wist zij haar hattrick te vervolledigen met nog twee knappe doelpunten, de eindstand werd op 4-0 vastgelegd door Lola Wajnblum (Anderlecht).

Door de overwinning kan de volgende ronde de U19 bijna niet meer ontlopen: een nederlaag met twee doelpunten tegen thuisland Hongarije is nog steeds voldoende voor kwalificatie. Toch zullen de U19 vooral willen uitpakken en op zoek gaan naar een 9 op 9. Donderdag volgt die derde kwalificatiewedstrijd.