Dury zal weinig wijzigen in vergelijking met vorige week: "Middenveld staat er"

Dury zal weinig wijzigen in vergelijking met vorige week: "Middenveld staat er"
Foto: © SC

Zulte Waregem neemt het morgenavond om 18 uur op tegen Lokeren. Op Daknam zal Olafur Skúlason er normaliter bij zijn, Godeau en Colpaert zijn nog afwezig. De coach zal teruggrijpen naar een vergelijkbaar elftal aan dat van de match tegen OH Leuven.

Aernout Van Lindt in Waregem

Tijdens de Beker van België liet Francky Dury een aantal nieuwelingen aan bod komen: “Negen basisspelers kregen rust. Ik wou de nieuwkomers en de jonge gasten ook eens wat speelgelegenheid geven. Zo matchen zijn altijd moeilijk, maar ik wou ze kansen geven in een match met inzet.”

“Er zijn een aantal spelers die zich hebben getoond: Mendy vond ik sterk, Vandenbroucke speelde zijn wedstrijd. Ook Sylla en Tarfi stonden er, al moeten ze nog wat werken aan hun positiespel, maar dat kan je pas doen als je matchen kan spelen.”

“Driehoek Kums-Skúlason-Hazard staat er”

“Skúlason is terug fit”, begon Francky Dury het ‘personeelsnieuws’. Hij moet dus in principe inzetbaar zijn voor de wedstrijd in en tegen Lokeren.

Bruno Godeau is nog niet meteen paraat voor de strijd: “Bruno heeft gisteren voor het eerst meegetraind met een deel van de groep. We hebben het ritme van de training opgedreven en hij reageert goed, maar klierkoorts maakt zwakker en geeft een ziek gevoel, dus we mogen daar zeker niets forceren.”

"Malanda is sterk"

Hoopvoller nieuws wat betreft Steve Colpaert: “Steve verwacht ik volgende week te kunnen recupereren, zijn blessure verloopt goed”, aldus de coach.

Door het ‘gebrek’ aan verdedigers moet Malanda centraal achterin postvatten: “We moeten wat schuiven met Malanda, dat klopt. Maar hij kan dat, hij is heel sterk. Op de 2, op de 3 of de 4, dat kan hij net als op de zes. En de driehoek Kums-Skúlason-Hazard staat er op het middenveld.”

Morgen hebben we het hier op Voetbalkrant.com nog uitgebreid met de coach over de wedstrijd van Zulte Waregem tegen Lokeren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties