Martino blijft vasthouden aan rotatiesysteem

Joris De Wolf
| 0 reacties
Martino blijft vasthouden aan rotatiesysteem
Foto: © SC

De Argentijnse coach van FC Barcelona, Gerardo Martino, verdedigt in de Spaanse pers zijn rotatiesysteem. "Ik ben aangenomen om beslissingen te maken, ik ga dan ook niet afstappen van mijn tactiek."

“Spelers als Neymar en Messi houden er niet van om vervangen te worden. Andere spelers als Xavi en Fabregas starten liever niet op de bank. Dat is normaal, maar ik ben nu eenmaal trainer. Ik hoef mijn keuzes niet te verantwoorden.”

Verder ging Tata verder in op de discussie rond de contractverlenging van Andres Iniesta. “Niemand in de club twijfelt aan de capaciteiten van Iniesta. Hij is een icoon bij Barcelona. Indien ik voorzitter was zou ik er alles aan doen om spelers van zijn kaliber langer aan de club te binden. Iemand als Iniesta verdient het om zijn carrière af te sluiten bij de club waar het voor hem allemaal begon.”

Over het scheidsrechtersincident in de wedstrijd tussen Elche en Real Madrid maakte de Argentijnse oefenmeester weinig woorden vuil. “Scheidsrechters maken soms foute beslissingen, dat hoort nu eenmaal bij het spelletje. Ik gooi ze niet graag voor de leeuwen”, besluit Martinez.

Met een 18 op 18 staat Barcelona op kop in de Spaanse competitie. Zaterdag neemt Blaugrana  het op tegen de nummer achttien in de stand: Almería. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties