Vanden Borre lijkt klaar: "Achterstand is weggewerkt"

Vanden Borre lijkt klaar: "Achterstand is weggewerkt"
Foto: © SC

Anthony Vanden Borre stond voor het eerst in anderhalf jaar nog eens aan de aftrap bij Anderlecht. De rechtsachter speelde tegen Eupen een goede wedstrijd en gaf na de match aan volwassen te zijn geworden.

Het was ook nodig, want Vanden Borre meldde zich begin dit seizoen op Anderlecht met een hele hoop kilo's te veel. "Ik voel me meer verantwoordelijkheid dan vroeger", liet hij weten. "Ik ben nu één van de anciens en ik voel me daartoe verplicht. Ik neem die rol dan ook serieus."

Zijn match tegen Eupen mocht gezien worden. "Ik ben wel tevreden. Het was lang geleden dat ik speelde en ik wou onmiddellijk in de match zitten. Het ging wel, maar ik wou soms ook teveel doen. Ik had niet altijd het juiste gevoel in mijn passes en het was wennen aan de rest van de ploeg. Op het einde kreeg ik last van krampen, maar met wat extra wedstrijden raakt dat wel opgelost."

"Hoop zondag te spelen"

Vanden Borre moet in principe een concurrent vormen voor Guillaume Gillet, maar in het verleden speelde hij op het middenveld. "Ik spreek me niet uit over Guillaume. Ik tekende pas een week voor de trainingen begonnen een contract, daardoor was er twijfel. De coach had gelijk door te zeggen dat ik niet klaar was, maar die achterstand is nu weggewerkt. Ik fixeer me niet op een positie. Het feit dat ik weer kan voetballen is veel belangrijker. Ik heb teveel hoogtes en laagtes gekend om doelen te stellen."

Vanden Borre vormde een goede tandem met Massimo Bruno. "Ik train al maanden met de groep en heb een goeie band met Mass. Ik weet wat hij doet en omgekeerd. Spelen zondag? Ik hoop er wel op, maar dat beslist de coach."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties