Mbokani denkt al aan vertrek: "Ik ben de bank van Kiev beu"

Mbokani denkt al aan vertrek: "Ik ben de bank van Kiev beu"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dieumerci Mbokani speelt nog maar enkele maanden voor Dinamo Kiev, maar de Congolese aanvaller lijkt het ondertussen wel al gezien te hebben in Oekraïne. "Ik ben de bank beu", vertelde hij aan Het Nieuwsblad.

Dinamo Kiev maakte vooralsnog geen geweldige start door in de competitie. De club staat pas vijfde en telt reeds elf punten minder dan de leider, Metalist Kharkiv. Tot overmaat van ramp is coach Blokhhin een voorstander van het rotatiesysteem.

Daardoor zat Mbokani al vaker dan hem lief is op de bank, iets waar de voormalige spits van Anderlecht niet mee opgezet is. “Ik ben de bank van Kiev beu. Het leven en de club bevallen me, maar dat rotatiesysteem is niets voor mij. Ik heb matchen nodig om in topvorm te raken.”

Transfer in de zomer?

“Ik sprak er al over met trainer Blokhin, maar hij wil niet dat zijn spelers moe worden. Daarom zat ik al vier duels op de bank. Één keer met een blessure, maar die andere keren was er niets aan de hand. Toen ik hier tekende, beloofden de coach en de voorzitter me nochtans dat ik alles zou spelen. Als de situatie niet verandert, dan wil ik op het einde van het seizoen vertrekken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oekraïense Premier League

Nieuwste reacties