"Kaminski mag het nu tonen"

"Kaminski mag het nu tonen"
Foto: © SC

Silvio Proto is 4 tot 6 weken onbeschikbaar met een scheurtje in de ligamenten van de enkel. Dat betekent dat Thomas Kaminski eindelijk zijn langverwachte kans gaat krijgen. "Ik heb nu al meer gespeeld dan vorig seizoen", lachte hij.

De druk komt nu op de schouders van de bijna 23-jarige tweede doelman. Maar wie hem een beetje kent, weet dat stress amper invloed heeft op hem. Het is niet voor niets dat hij al maanden staat te roepen dat hij een kans wil. "Ik heb nu al meer gespeeld dan heel vorig seizoen", zei hij donderdag nog. "Ik zal hard werken om Proto waardig te vervangen."

En daar heeft ook John van den Brom alle vertrouwen in. "Silvio was belangrijk, maar ik weet dat ik een hele goeie vervanger klaar staan heb", aldus de Nederlander. "Dat bevestigt dat ik gelijk had door hem niet te willen laten vertrekken. Hij heeft lang om een kans geroepen, nu mag hij het laten zien. En daar heb ik alle vertrouwen in. Hij zal waarschijnlijk tot midden november zijn kans krijgen en daar zitten heel wat mooie wedstrijden tussen, ook in de Champions League."

"Kaminski is 'goed gebekt'"

Proto had natuurlijk wel zijn ouderdom en bijkomende ervaring mee. Dat moet Kaminski nu in sneltempo opbouwen. "Ook daar denk ik niet dat er problemen gaan komen", lachte Van den Brom. "Dat is inderdaad een werkpunt en hij zal de verdediging moeten leiden, maar hij is 'goed gebekt' (lacht). Niet op zijn mondje gevallen en dat bedoel ik in de positieve zin hé."

Aan vergelijkingen tussen de twee wou Van den Brom niet meedoen. "Het zijn twee andere keepers. Silvio heeft het voordeel van de ervaring, Thomas dat van jeugdig enthousiasme. En ook qua stijl zijn ze niet hetzelfde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties