De Ridder: "Trots op Premier-Leaguewedstrijden"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
De Ridder: "Trots op Premier-Leaguewedstrijden"
Foto: © SC

Steve De Ridder heeft er zijn eerste weken bij FC Utrecht opzitten. De Gentenaar blikt met een tevreden gevoel terug op zijn transfer, maar weigert zijn Engels avontuur als een mislukking te zien. "Ik ben trots op mijn Premier League-wedstrijden."

Steve De Ridder was één van de Belgen die vorig seizoen het seizoen aanvatte in de Premier League. De aanvaller was het jaar voorheen nog een belangrijke pion geweest voor Southampton, maar kreeg op het hoogste niveau weinig kansen. “Ik heb zeker stappen gemaakt in Engeland en kijkt dan ook met een fantastisch gevoel terug naar mijn periode bij Southampton. Ik mocht er proeven van het allerhoogste niveau. Hoeveel spelers kunnen dat zeggen?”

“Ik heb geen rancune naar mijn ex-club toe”, gaat de Gentenaar verder in Voetbal International. “De titularissen werden voor tien à twaalf miljoen weggekocht bij andere clubs en verdienden simpelweg die basisplaats. Ik kon dit seizoen gebleven zijn en op de bank een leuke som geld verdiend hebben, maar dat is mijn doel niet. Ik wil voetballen.”

Van de Premier League naar de Eredivisie is niet meteen een droomtransfer. Hoe staat De Ridder tegenover FC Utrecht? “Ik besef zelf ook dat ik een stapje terug heb gezet, maar Utrecht is een fantastische club. Bovendien is het leuk om dichter bij huis te wonen en mijn moedertaal te spreken. (lacht) Ik kijk nu al uit naar het duel tegen Ajax.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties