Overzicht Portugal: Porto laat geen steek vallen, Benfica wordt derde

Joris De Wolf

FC Porto heeft op de zevende speeldag in de Portugese Primeira Liga met 1-3 gewonnen op het veld Arouca. Nacional won de wedstrijd met de derde plaats als inzet tegen Sporting Braga. Benfica won op bezoek bij Estoril met 1-2.

Arouca – Porto: 1-3
FC Porto, met onze landgenoot Steven Defour 90 minuten op de bank, boekte al bij al een makkelijke overwinnig. Jackson Martinez liet het net tweemaal trillen, eenmaal voor de pauze en eenmaal erna. Arouca maakte het nog even spannend, maar Quintero bezegelde vlak voor affluiten het lot van Arouca. Door deze overwinning springt Porto opnieuw over Sporting Lissabon naar de eerste plaats.

Estoril - Benfica: 1-2
De tegenstander van Anderlecht in de Champions League won zijn wedstrijd op het veld van Estoril. Lima voor de rust en Oscar Cardozo erna zorgden voor een comfortabele voorsprong. Een kwartier voor affluiten scoorde Javier Balboa de aansluitingstreffer. Verder kwam de thuisploeg niet meer. Benfica stijgt door deze overwinning naar de derde plaats, op vijf punten van leider Porto.

Sporting Lissabon – Vitória Setúbal: 4-0
Sporting boekte zaterdagavond al een logische overwinning tegen Vitória Setúbal. Tweemaal Montero, Carrillo en Adríen Silva waren de goalgetters van dienst. Sporting Lissabon wipte even over Porto naar de eerste plaats, maar is die na vanavond weer kwijt.