Interview Foket: "Ik leer enorm veel bij van Berrier"

Foket: "Ik leer enorm veel bij van Berrier"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thomas Foket had waarschijnlijk wel meer verwacht van zijn overstap naar Oostende. De van Gent gehuurde flankspeler komt door omstandigheden voorlopig weinig aan spelen toe, maar geeft de moed niet op.

Foket zag bij de Buffalo's weinig speelkansen dit seizoen en wou dan ook uitgeleend worden. Uiteindelijk viel zijn keuze op Oostende, terwijl er nog enkele andere ploegen geïnteresseerd waren. "Het was wat aanpassen in het begin en ik heb ook examens gehad", zegt Foket aan Voetbalkrant.com. "Nu ben ik er aan het doorkomen. En bij de kansen die ik krijg, wil ik me ook tonen. Het zal beter en beter beginnen gaan."

Toch was er toen Foket uitgeleend werd nog geen sprake van een Berrier, een Wilmet of een Canesin. "Dat had ik inderdaad niet verwacht. Ook de trainer wist niet dat dit ging gebeuren, want meneer Coucke is er pas laat voor het einde van de transferperiode bijgekomen. Het is wel positief voor de spelersgroep. Ook voor mij, want op training leer ik enorm veel bij van Berrier. Hij maakt me beter."

"Ik denk niet dat ik de verkeerde keuze maakte"

Een ontgoocheling is het tot nu toe dan ook niet. "Ik wou meer spelen dan in Gent het geval zou zijn en tot nu toe ben ik toch al zes matchen mogen invallen. Maar ja, als je ziet dat bij Gent zelfs El Ghanassy op de bank zit, denk ik niet dat ik de verkeerde keuze maakte. Als ik het zo bekijk, ben ik niet ontgoocheld. Ik heb ook gescoord in de Beker, maar daar stopt het niet. Ik moet blijven voortdoen."

Maar drie van de zes versterkingen spelen alvast op de plaatsen waar hij voor in aanmerking komt. "Ik leg me toe op de rechtsmidden of rechts vooraan, maar voorlopig staan Wilmet en Canesin daar. Centraal achter de spitsen mag ik vergeten, want ik denk niet dat ik Berrier uit de ploeg ga spelen. (lacht)  Ik wil spelen en als dat met invalbeurten moet gebeuren, zo zij het, maar ik leg me daar nog niet bij neer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties