"Januzaj moet niet voor Engeland spelen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
"Januzaj moet niet voor Engeland spelen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er is in Engeland controverse ontstaan rond het persoontje van Adnan Januzaj. Niet iedereen wil het goudhaantje van Manchester United in de nationale ploeg. Vooral Jack Wilshere toont zich een felle tegenstander.

De uitspraken van Roy Hodgson houden Engeland in een wurggreep. De Engelse selectieheer liet optekenen dat hij Adnan Januzaj wel bij The Three Lions wil zien voetballen. In theorie is dat mogelijk, maar de Belg met Albanese roots moet dan wel vijf jaar lang over het Kanaal wonen, zich laten naturaliseren en in die tijd geen selecties aannemen voor een ander land.

Jack Wilshere vindt de uitspraken van de bondscoach echter niet kunnen. “De enige spelers die voor Engeland mogen voetballen, zijn Engelsen”, aldus de middenvelder van Arsenal in de Britse pers. “Ik ga toch ook geen vijf jaar in Spanje wonen om voor hun nationale team te kunnen spelen?”

Gareth Southgate is het dan weer wel eens met zijn baas. “Er zitten een pak jongens in mijn groep die niet geboren zijn in Engeland”, aldus de veldheer van de Engelse beloften. “Die jongens zijn met hun ouders hierheen gevlucht en zijn trots om voor ons land te mogen aantreden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties