Rooney: "Ik moest deze zomer een beetje egoïstisch zijn voor mijn carrière"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 2 reacties
Rooney: "Ik moest deze zomer een beetje egoïstisch zijn voor mijn carrière"
Foto: © SC

Wayne Rooney speelde afgelopen zomer een welles-nietes-spelletje met Manchester United. De 27-jarige aanvaller gaf aan dat hij wou vertrekken, maar Man U maakte daar kordaat een eind aan. Vandaag gaf Rooney daar zelf meer uitleg over.

Rooney zag met Van Persie een concurrent voor zijn positie in de spits arriveren. "Iedereen binnen de club wist dat ik in de aanval wilde spelen", aldus de steraanvaller. "Misschien dat ik later terug zak naar het middenveld, als ik het niet meer kan belopen, maar nu wil ik daar nog niet spelen. Ik zeg niet dat ik nu ga mopperen als ik in een wedstrijd een keer moet terugzakken, maar er kwam vorig seizoen een punt dat ik een beetje egoïstisch moest zijn, voor mijn eigen carrière."

De interesse van Chelsea heeft hij aan zich voorbij laten gaan. "Om eerlijk te zijn heb ik een rustige zomer gehad. Ik weet dat het van buitenaf misschien niet zo leek, maar ik heb veel gesproken met de mensen binnen de club en zij verzekerden mij dat ze wisten wat ze deden. David Moyes is gekomen, hij laat me als aanvaller spelen en ik ben nu erg gelukkig. Ik ga niet zeggen of ik weg wil bij United of niet: ik wil me nu gewoon op het voetbal richten. We zullen wel zien wat er in de toekomst gaat gebeuren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties