WK voor clubs: wie treft Bayern München?

Caroline Tonnelier
| 0 reacties
WK voor clubs: wie treft Bayern München?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren werd in Marrakesh geloot voor het WK voor clubs, dat van 11 tot 21 december georganiseerd wordt Marokko. Bayern München ontmoet in de halve finales een Afrikaanse of Aziatische vertegenwoordiger.

Op het WK voor clubs zijn teams van de verschillende continenten vertegenwoordigd, maar de winnaar van de Europese Champions League (Bayern München) en van de Zuid-Amerikaanse Copa Libertadores (Atlético Mineiro) moeten pas aantreden in de halve finales. Alvorens Bayern en Mineiro hun tegenstanders kennen, worden nog de kwartfinales afgewerkt. 

Mogelijke tegenstanders voor de Duitsers komen uit Afrika en Azië, waar de Champions League nog volop aan de gang is. In Azië staan het Zuid-Koreaanse FC Seoul en het Chinese Guangzhou Evergrande (de ploeg van coach Lippi) tegenover elkaar, terwijl in Afrika de halve finales nog moeten afgewerkt worden. Al Ahly (Egypte), Coton Sport (Kameroen), Orlando Pirates (Zuid-Afrika) en Espérance Tunis (Tunesië) zijn nog in de running om het Afrikaanse continent te vertegenwoordigen.

Atlético Mineiro moet nog rekening houden met drie mogelijke tegenstanders. De Brazilianen zullen het in de halve finale moeten opnemen tegen het Mexicaanse Monterrey, afgevaardigde ploeg van de Noord-Amerikaanse zone, ‘thuisploeg’ Raja Casablanca of Auckland (Nieuw-Zeeland). De laatste twee teams staan tegenover elkaar in een barrageduel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties