Reactie "Zal volgende week met dezelfde elf spelen"

"Zal volgende week met dezelfde elf spelen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard Fémina en Glasgow City hielden het op een 2-2 gelijkspel op Sclessin. Daarmee ligt alles nog open voor de terugwedstrijd, al hebben de Schotten wel de beste papieren om zich te plaatsen voor de volgende ronde. De trainer van Standard was niet helemaal ontevreden.

Aernout Van Lindt in Luik

“We hadden snel 0-2 kunnen achterstaan en dan was de wedstrijd misschien al gespeeld. We hadden het moeilijk in het begin en het duurde even om in ons spel te komen”, aldus Patrick Wachel, coach van Standard.

“We konden daarna gevaarlijk zijn en hebben ze toch op de rechterflank wat pijn kunnen doen. We misten Davina (Philtjens) vandaag wel, anders hadden we ook op de linkerflank meer kunnen uitrichten misschien. 2-2 is niet echt een ideale score. Natuurlijk had ik liever met 3-2 gewonnen, maar niets is verloren. We moeten nu gewoon alles geven in Glasgow en er in geloven dat het nog kan.”

“Het gelijkspel vandaag was al bij al wel een fair resultaat. Glasgow is een ploeg met veel kwaliteiten, dus dat wij met zo’n kleine kern tegen hen kunnen gelijkspelen toont dat wij ook goed hebben gespeeld.”

“Ik kan niet wisselen op dit moment”

Het woord is er uit: kleine kern. Door een aantal blessures kampt de sowieso al kleine kern (Standard heeft 17-18 speelsters, Glasgow een tiental meer) met een tekort. Er zaten tegen Glasgow zelfs maar vier vrouwen op de bank: “Ik kan niet wisselen op dit moment. Mijn concurrent mag het al weten: volgende week zal ik weer met dezelfde speelsters spelen.”

“Drie langdurige blessures maken mijn kern nog kleiner dan hij al was. Het is heel moeilijk om zo te schuiven”, geeft Wachel toe. “We maken er het beste van en we hopen dat het zich niet tegen ons zal keren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties