GROEP F: Rusland heeft groepswinst bijna beet na misstap Portugal

Joris De Wolf

In groep F stonden er vandaag drie wedstrijden op het programma. Door het gelijkspel tussen Portugal en Israël is Rusland bijna zeker van groepswinst. Portugal speelt wel barrages.

Luxemburg – Rusland: 0-4

In groep F kende leider Rusland geen problemen met rode lantaarn Luxemburg. Het team van Fabio Capello klopte onze buren met zware 0-4 cijfers. Door deze overwinning staat Rusland nog steviger op kop.

Na amper tien minuten spelen was Luxemburg al op achtervolgen aangewezen. Op een assist van Kombarov scoorde Samedov de openingstreffer. Nog in de eerste helft zorgden Faizulin en Glushakov voor een comfortabele 0-3 voorsprong. In de tweede helft pikte ook Kerzhakov zijn doelpuntje mee.

Portugal - Israël: 1-1

Portugal moest winnen om nog aanspraak te kunnen maken op groepswinst in groep F. Cristiano Ronaldo en co begonnen goed aan de wedstrijd en het was Ricardo Costa die op aangeven van Pepe er 1-0 van maakte. Nadien was het wachten tot diep in de tweede helft. Ben Basat scoorde vijf minuten voor affluiten de gelijkmaker. Er veranderde niets meer aan de stand, een zure appel voor de Portugezen.

Portugal staat nu drie punten achter op leider Rusland. De Russen hebben ook een veel beter doelpuntensaldo dan de Portugezen. Het team van Paulo Bento is wel al zeker van barrages. Dinsdag ontvangen ze Luxemburg. Leider Rusland trekt naar Azerbeidzjan.

Azerbeidzjan – Noord-Ierland: 2-0

In een wedstrijd waar niets meer op het spel stond, klopte Azerbeidzjan Noord-Ierland met 2-0. Door deze overwinning spring Azerbeidzjan over de Noord-Ieren naar de vierde plaats.

De eerste goal werd pas in de tweede helft gemaakt. Op aangeven van Aliyev scoorde Dadasov de 1-0. Diep in blessuretijd maakte Sükürov er nog 2-0 van.