Boskamp: "Waarom roept Wilmots altijd Ciman op?"

Boskamp: "Waarom roept Wilmots altijd Ciman op?"
Foto: © SC

Opvallend hoeveel Nederlandse journalisten tegenwoordig rond de Belgische ploeg cirkelen. Ook in de praatprogramma's op tv hebben ze hun mond vol van de Belgische weelde. In P-magazine laten Johan Derksen, René Van Der Grijp en Johan Boskamp hun licht schijnen over de Rode Duivels.

Op de vraag wie de meest overschatte Rode Duivel is, houden ze er een verschillende mening op na. "Ik vind dat jullie Eden Hazard overschatten. Oké, zeer goede voetballer, maar ik ken er minstens honderd die nog beter zijn", aldus Van Der Gijp.

Johan Boskamp, ontdekker van Hazard, was het daar uiteraard niet mee eens. "Je bazelt weer! Hazard is top jongen. Als ik één overschatte Rode Duivel moet noemen: Laurent Ciman. Die is middelmaat. Hooguit. Dat Wilmots die jongen blijft oproepen, vind ik onbegrijpelijk. Hetzelfde met Van Buyten en Simons. Waarom geen twee jonge spelers oproepen, zodat die kunnen leren en groeien?"

"Bakkali wordt nooit zo goed als Messi of Xavi"

Van Der Grijp en Derksen begrijpen ook niet wat Bakkali bij de nationale ploeg zit te doen. "Die jongen heeft één goede match gespeeld bij PSV en vervolgens heeft hij geen knikker meer geraakt. Daar zijn we hier in Nederland sterk in: een jonge jongen die drie ballen goed raakt, is meteen een wereldvoetballer', zegt Derksen.

"Dat komt ervan als je in de Eurodisney-liga van Europa speelt! Bakkali is een duim groot", zorgde Van Der Grijp voor de komische noot. "Als die ooit tegen Bayern München speelt, neemt Schweinsteiger hem bij de hand, denkend dat hij een ballenjongen is die mee dat veld op moet. Als je zo klein bent, moet je even goed zijn als Messi of Xavi om het helemaal te maken. En zo goed wordt die Bakkali nooit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties