Barcelona is maximum kwijt, Valencia laat zich thuis verrassen

Joris De Wolf
| 3 reacties

Barcelona heeft niet langer een foutloos parcours in de Primera Division. Op het veld van Osasuno kwam de Spaanse landskampioen niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Valencia ging op zijn beurt thuis verrassend met 1-2 onderuit tegen Real Sociedad.

Osasuna - Barcelona: 0-0

Na 222 dagen afwezigheid stond Barcelona-icoon Carles Puyol opnieuw in de basis. De centrale verdediger nam de plaats in van Gerard Piqué die rust kreeg. Javier Mascherano zat na een inactiviteit van vier weken terug op de bank. Ook Lionel Messi begon op de bank.

Zoals verwacht begon FCB het sterkst aan de wedstrijd. Er waren in de eerste helft opgelegde kansen voor Pedro, Fabregas en Bartra. Maar scoren lukte niet. In de tweede helft misten Neymar en opnieuw Fabregas een karrenvracht aan kansen.

Trainer Martino besloot er dan toch zijn goudhaantje Messi in te brengen, maar ook hij kon de kansen niet afwerken. Zo bleef het 0-0 in Osasuna en is Barcelona zijn maximum kwijt.

Valencia - Real Sociedad: 1-2

Valencia heeft thuis verloren van Champions League-ganger Real Sociedad met 1-2. Valencia staat nu zevende in het klassement, Sociedad stijgt naar de negende plaats.

Het waren de bezoekers die het best aan de wedstrijd begonnen. Vlak voor de rust scoorde Griezmann het openingsdoelpunt. Ook na de pauze ging Sociedad op hetzelfde elan voort. Op het uur verdubbelde Ruben Pardo de score. Pas in de slotminuut van de extra tijd kon Pabon nog milderen tot 1-2.