"We weten dat er mensen met minder goede bedoelingen uit Parijs zullen komen"

"We weten dat er mensen met minder goede bedoelingen uit Parijs zullen komen"
Foto: © SC

De gemeente Anderlecht laat morgenavond niets aan het toeval over. De politie van Parijs heeft burgemeester Eric Thomas gewaarschuwd dat er honderden leden van de harde kern van PSG zullen afzakken naar Brussel.

Binnen de harde kern van Anderlecht vernamen we dat ook zij klaarstaan om de Parijse hooligans een warm ontvangst te geven. Sinds 1992, toen er een pak gewonden vielen na de wedstrijd voor de UEFA Cup in Parijs, leven de twee supporterskernen op voet van oorlog met elkaar. De zware jongens van Paris Saint-Germain hadden de match tegen Anderlecht dan ook met rood omcirkeld op hun kalender. Daarom ook dat de UEFA de wedstrijd als risicomatch bestempeld.

Burgemeester Thomas heeft voor morgen alvast 400 agenten klaarstaan die bij de minste onregelmatigheid opdracht krijgen om mensen administratief aan te houden. "De burgemeester heeft ons een mail gestuurd met wat de maatregelen zijn en welke consequenties er vasthangen aan overtredingen", zegt Ivan Boelens, secretaris van supportersclub ASA, aan Voetbalkrant.com.

"Officieel hebben we niets vernomen van hooligans die zouden afzakken, maar via de Franse en Belgische media zijn we wel op de hoogte gesteld. We weten dat er mensen met mindere bedoelingen zullen afzakken naar Brussel morgen", aldus nog Boelens.

Morgen zal er dan ook een soort nultolerantie opgelegd worden in en rond het stadion. Overtreders zullen onmiddellijk afgevoerd worden. Het hoeft niet gezegd dat de angst voor rellen groot is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties