"Fans goed voorbereiden en niets aan toeval overlaten in Brazilië"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties
"Fans goed voorbereiden en niets aan toeval overlaten in Brazilië"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

De Rode Duivels plaatsten zich onlangs voor het WK in Brazilië van volgend jaar, maar er wordt nu al gevreesd voor de veiligheid van de supporters die naar Brazilië afreizen. "Maar wij zullen niets aan het toeval overlaten", zo zegt Erik Reynaerts aan Voetbalkrant.com

Door Timothy Collard

Een wereldkampioenschap brengt heel wat mensen met zich mee naar het organiserende land. Daar lijkt nu net het gevaar te schuilen in Brazilië, waar heel wat criminaliteit heerst. “Maar angst is een slechte raadgever”, begint Reynaerts – supportersmederwerker bij de KBVB.

“Het spreekt voor zich dat wij alles tot in de puntjes zullen voorbereiden. We hebben al contacten en zullen nauw samenwerken met de ambassade. Alles wat te maken heeft met veiligheid is belangrijk en daaromtrent zal dan ook heel wat informatie volgen.”

"Alles waar we kunnen voor zorgen, gaan we ook effectief voor zorgen. We willen iedereen een fijn verblijf aanbieden in Brazilië"

Maar op dit moment is het nog afwachten tot wanneer de loting plaatsvindt, om te zien in welke regio de Rode Duivels hun wedstrijden spelen. “Pas daarna kunnen we beginnen denken aan hoe we de veiligheid van de supporters kunnen garanderen. Het staat ook al vast dat we een handleiding gaan uitbrengen voor de mensen die tickets aankopen via de voetbalbond.”

“Net als de wedstrijden in Wales en Kroatië gaan we ook op voorhand aangeven in welke gebieden de Belgische fans zich best niet begeven voor hun eigen veiligheid. We zullen echt niets aan het toeval overlaten: alles waar we kunnen voor zorgen, gaan we ook effectief voor zorgen. We willen iedereen een fijn verblijf aanbieden in Brazilië.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties