Interview Henkens: "Als we nu geen vertrouwen hebben, zijn we slecht bezig"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Henkens: "Als we nu geen vertrouwen hebben, zijn we slecht bezig"
Foto: © SC

Robin Henkens haalde met Waasland- Beveren in de week van het ontslag van De Boeck een onverhoopt punt op Standard. Het was de ideale voorbereiding voor de belangrijke clash van zondag. Dan wacht met Cercle Brugge een rechtstreekse concurrent.

Door Sander De Graeve

Waasland-Beveren stuntte door een punt te pakken op bezoek bij Standard. "We wilden een goeie match spelen om met een goed gevoel naar die belangrijke match tegen Cercle te kunnen toewerken. Dat is ons wel gelukt, denk ik", aldus Henkens.

Het leek een echte zespuntenmatch te worden tussen Waasland-Beveren en Cercle, maar de Vereniging won verrassend van hun Brugse buren. "Dat was een teleurstelling, maar wij moeten naar onszelf kijken. Wij zijn Waasland-Beveren, we stonden recht uit een moeilijke situatie en werken met vertrouwen naar zondag toe. Als je na een punt op Standard nog geen vertrouwen hebt, dan ben je verkeerd bezig."

"Supporters snakken naar een mooie match"

Ook Cercle tankte vertrouwen, het zou dus een mooie match kunnen worden. Iets wat in thuiswedstrijden van Waasland-Beveren zelden het geval was. "Dat hoop ik, de supporters snakken daar ook naar. Maar eigenlijk is mooi voetbal niet ons doel. We moeten vooral punten pakken en als dat met mooi spel kan, dan is dat meegenomen."

Het punt op Standard droeg de ploeg op aan de ontslagen Glen De Boeck. "Dat zei Danny De Maesschalck ook voor de match. 'Ik heb hier heel weinig verdienste in, alle credits gaan nog naar Glen.' Ik vond het knap dat hij dat zei."

Zo een trainersontslag blijft vreemd. "Heel wat spelers zijn ontgoocheld, een paar anderen die niet speelden zijn dan weer opgelucht. Dat is een beetje een rare situatie, zeker omdat er nog geen nieuwe trainer is. We hebben er wel volwassen op gereageerd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties