"Als ik zeg dat we de Red Flames zijn, wordt er al eens gelachen"

"Als ik zeg dat we de Red Flames zijn, wordt er al eens gelachen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgian Red Flames wonnen recent in Griekenland (1-7) en thuis tegen Portugal (4-1). Met een 9 op 12 blijft België in de running voor de topposities in de groep. Dat geeft ook vertrouwen aan de echte 'rode vlam' onder de Red Flames, Lien Mermans.

Door Aernout Van Lindt

“Het was niet onze beste wedstrijd tegen Portugal”, aldus Mermans in een reactie na de wedstrijd. “Ook van mezelf was het niet de beste match. We plooiden teveel terug na de eerste kans. Gelukkig kwamen we er in de tweede helft beter uit en konden we toch de overwinning pakken.”

“Blijven gaan voor eerste plek”

Ondertussen lijkt Noorwegen – waar de Red Flames al met 4-1 van verloren – geen steken te laten vallen en zo op weg te zijn naar de groepswinst. “We speculeren niet op resultaten in andere wedstrijden om eventueel tweede te worden”, aldus Mermans.

“Noorwegen hoeft niet alles te winnen. Wij gaan nog steeds voor die eerste plek, als we dat niet zouden doen kunnen we evengoed ophouden.”

“Vrouwenvoetbal leeft”

Uiteindelijk tekenden meer dan 1100 fans present op het Kiel. “Voor de provincie Antwerpen is spelen op het Kiel leuk. Vrouwenvoetbal leeft, dat zie je aan al de jeugdploegen die uit de grond schieten.”

“Via de sociale media maken we vooral zelf veel reclame. Je hoopt altijd op zoveel mogelijk volk, want de supporters voel je wel. Dat we elke wedstrijd elders spelen (de eerste match was in het Koning Boudewijnstadion) heeft voor- en nadelen.”

“Aan de ene kant voel je nergens het echte thuisgevoel misschien, maar aan de andere kant kan je wel steeds nieuwe supporters aanspreken en warm maken voor een volgende wedstrijd. Ook op het Kiel was de sfeer fantastisch. Zo'n twaalfde man helpt echt wel.”

En dat het leeft, komt de speelsters ook tegen goede: “Een eigen kok hebben we nog niet, nee", lacht Mermans. "Maar we krijgen wel professionele begeleiding, ook op het gebied van voeding. We komen een paar dagen op voorhand samen en krijgen voldoende rustmomenten.”

“Rode Vlam”

De naam Belgian Red Flames lijkt wel op het lijf geschreven van Mermans, die zelf ‘Venetiaans blond’ is. “Ik ben er al vaak op aangesproken, inderdaad. Ik ben een beetje de echte rode vlam van het team. Dat stoort mij zeker niet, daardoor heb ik er een bijnaam bij.”

“Als ik aan mensen vertelde dat de nationale ploeg de Belgian Red Flames zou gaan heten, dan werd er al eens gelachen”, besloot Mermans. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties