Hartson neemt ontslag als assistent-coach van Wales

Koen Donvil
| 0 reacties
Hartson neemt ontslag als assistent-coach van Wales
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

John Hartson is niet langer de assistent van Chris Coleman bij de nationale ploeg van Wales. De voormalige aanvaller wil meer tijd besteden aan zijn familie.

Hartson vertelde aan de BBC dat hij enorm genoten heeft van zijn tijd als assistent. "Iedereen weet dat ik gek ben van mijn land. Ik heb veel geleerd van Chris (Coleman) en de volledige staf. Ik wil hen dan ook bedanken voor de samenwerking en wens hen het beste voor de toekomst. Hopelijk kunnen ze zich plaatsen voor het EK 2016. Door mijn werk bij de BBC (Hartson is regelmatig te zien op Match of The Day) en met nog een kind op komst, wil ik meer tijd besteden aan mijn gezin."

Het ontslag van de ex-speler van onder andere Arsenal en Celtic komt onverwacht. De directeur van de Welshe voetbalbond, Jonathan Ford, heeft begrip voor de beslissing van Hartson. "Het is jammer, maar we hopen dat hij een rol blijft spelen in de ontwikkeling van het Welsh voetbal."

Hartson was sinds de zomer van 2012 actief als assistent-coach. Wales zat voor de kwalificaties van het WK samen in de groep met de Rode Duivels. Het werd daarin vijfde en speelde op de slotdag 1-1 gelijk in Brussel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties