Meunier nuchter: "Eerst titel met Brugge en dan pas Rode Duivels"

Meunier nuchter: "Eerst titel met Brugge en dan pas Rode Duivels"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Ga eens in één jaar tijd van flankaanvaller naar rechtsback en via die positie naar de Rode Duivels... Thomas Meunier deed het en maakt daarbij nog een goede kans om mee te gaan naar het WK als hij zijn huidig niveau kan aanhouden.

Voor Meunier was het maandag zijn eerste werkdag als Rode Duivel en dat gaf achteraf enkel positieve indrukken. "Ik ben heel goed ontvangen. Veel van die jongens ken ik en de meesten kennen mij enkel omdat ze de Belgische competitie nog volgen. Witsel en Benteke ken ik wel, net als Casteels, De Bruyne en Hazard. De anderen kennen me van tv denk ik", lacht Meunier. "Het was vandaag zoals een eerste schooldag. Dat gevoel had ik. Hoe gingen de spelers reageren. Welk systeem houdt de coach er op na? Welke organisatie is er? Allemaal vragen die ik me stelde."

Het is van vorig seizoen tijdens de play-offs dat Meunier ineens op de rechtsachter belandde. "Toen ik met meneer Devroe kwam onderhandelen was het eigenlijk voor de positie van 9 of 10. Maar de concurrentie vooraan was moordend bij Brugge en ik wou spelen. Georges Leekens kwam toen met het idee om me op de rechtsback te zetten, maar het was Garrido die het doorvoerde. En tot nu toe gaat het heel goed op die positie. Ik heb nog niet echt slechte matchen gehad. Natuurlijk was het een hele aanpassing, maar ik groei in mijn rol. Tegen Standard was misschien wel mijn beste match als rechtsback."

Soms mis ik het scoren wel, maar nu het zeldzaam geworden is, is het gevoel na een goal zoveel specialer"

Voor een aanvallend ingestelde speler gaat het verdedigen hem heel goed af. "Offensief hoef ik niks bij te leren, want dat gaat instinctief. Verdedigend kan ik nog heel veel leren. Maar ik heb nu mijn kans bij de Rode Duivels en dat is fantastisch. Soms mis ik het scoren wel, maar nu het zeldzaam geworden is, is het gevoel na een goal zoveel specialer", bedenkt Meunier.

Dat hij veel kans maakt om als rechtsback mee te gaan naar het WK is iets waar hij nog niet over wil nadenken. "Ik ga er inderdaad nog niet over nadenken. Eerst en vooral wil ik de titel pakken met Brugge en dan komt de nationale ploeg. Als mijn prestaties daar goed zijn, maak ik wel een kans."
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties