Gevonden: Vlaming met WK-tickets

Koen Donvil
| 1 reacties
Gevonden: Vlaming met WK-tickets
Foto: © SC

Over minder dan 7 maanden start het WK voetbal in Brazilië. Heel wat Belgen willen onze Rode Duivels aanmoedigen in Zuid-Amerika. Een evidentie wordt het allerminst: geld en tickets kunnen de weg naar het land van de Samba behoorlijk versperren.

Door Koen Donvil

Wie in juni onze nationale ploeg ter plaatse naar overwinningen wil schreeuwen, moet daar al aardig wat centjes voor overhebben. De prijzen zullen immers explosief de hoogte ingaan. De vlucht naar Brazilië en terug, de eventuele vluchten naar de verschillende speelsteden, het logement, levensonderhoud en de tickets leren ons dat een richtbedrag van 4000 euro geen overbodige luxe zal zijn.

Als je überhaupt tickets kan bemachtigen, want ook dat is geen sinecure. De FIFA hield  tot dusver twee verkoopfasen: de eerste via loting, de tweede was afgelopen maandag onder het ‘first come, first served-principe’. Voetbalkrant.com zocht én vond een bofkont en iemand die minder geluk had.

Jean-Marie Vanhoegaerden uit… jawel, Hoegaarden, had Dame Fortuna aan zijn zijde. Hij werd tijdens de eerste verkoopfase uitgeloot. “Op 9 september schreef ik me in op de FIFA-website. Eind oktober zag ik dat er 800 euro van mijn kredietkaart was gegaan, maar op de site stond dat mijn aanvraag nog steeds in verwerking was. Op 2 november kreeg ik de verlossende mail met de melding dat ik twee tickets had voor de drie groepswedstrijden van de Rode Duivels. Ik besef maar al te goed hoeveel geluk ik heb!” (Op de foto zie je Jean-Marie met de bevestigingsmail)

“Armoe troef in Brazilië”

Beroepshalve is Jean-Marie verbonden aan een Engelse business school. “Ik geef assertiviteitscursussen over de ganse wereld. Ik ben ook al enkele keren in Brazilië geweest. Zo pikte ik er wedstrijden mee van onder andere Corinthians, São Paulo en Coritiba. De mensen zijn er gek van voetbal, maar de armoede is immens. Van Coritiba kocht ik een truitje dat 15 euro kostte. Toen ik aan de kassa kwam, werd me gevraagd of ik het volledige bedrag direct wou betalen of in maandelijkse schijven. Dat zegt genoeg.”

Jean-Marie weet nog niet wie hij zal meenemen. “Mijn neef was ook bij de gelukkigen die tickets in de wacht sleepte. Hij en mijn broer gaan dus ook. Ik zie nog wel, kandidaten genoeg! Het vastleggen van de reis kan ik pas na de loting op 6 december. Door mijn zakenrelaties in Brazilië vind ik vast en zeker slaapgelegenheid. Hopelijk wordt het één groot feest en worden onze landgenoten dé verrassing van het tornooi”, besluit de dolgelukkige Jean-Marie.

“Zeven uur geprobeerd”

Helemaal anders klinkt het bij Martin Lubula uit Landen. Martin waagde zijn kans tijdens de tweede verkoopfase afgelopen maandag. “Ik had drie computers opgestart. De verkoop startte vanaf 12 uur, maar ik probeerde al vijf minuten eerder. Dat lukte niet, maar om 1 voor 12 kon ik wel inloggen, waarna ik in een virtuele wachtrij terechtkwam. Na drie kwartier spanning kon ik eindelijk mijn keuze maken.

Ik zag mezelf al op het vliegtuig naar Brazilië zitten toen ik tot grote consternatie de melding kreeg dat er geen tickets meer beschikbaar waren voor de wedstrijden van België. Er werd me aangeraden dezelfde procedure opnieuw te proberen. Het zou kunnen dat ze de tickets in ‘golven’ verkochten, dat weet ik niet. Ik ben in elk geval blijven proberen tot de verkoop om 19 uur werd afgesloten met een vruchteloos resultaat tot gevolg. Maar niet getreurd, tijdens de derde verkoopfase op 8 december onderneem ik een nieuwe poging”, aldus een hoopvolle Martin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties