Twee grootmachten houden het op een gelijkspel

Joris De Wolf
| 1 reacties

In een vriendschappelijke partij hebben Italië en Duitsland het op een gelijkspel gehouden. Het werd 1-1 in het Giuseppe Meazza stadion in Milaan. Alle doelpunten vielen in de eerste helft.

De wedstrijd tussen Italië en Duitsland was er een tussen twee grootmachten in het hedendaagse voetbal. Beide ploegen wonnen autoritair hun poule in de kwalificatieronde.

Het waren de bezoekers die na amper acht minuten spelen op voorsprong kwamen. Borussia Dortmund-verdediger Mats Hummels scoorde op aangeven van Toni Kroos het openingsdoelpunt. Net voor het halfuur bracht Ignazio Abate de bordjes opnieuw in evenwicht.

Na de pauze werd er niet meer gescoord. Zowel Italië als Duitsland spelen binnen enkele dagen nog een oefenwedstrijd. De Squadra Azzura nemen het maandag op tegen Nigeria terwijl de Nationalelf dinsdag richting Wembley trekt voor de clash tegen Engeland.