Fikse schadevergoeding van FIFA aan Real Madrid

Caroline Tonnelier
| 8 reacties
Fikse schadevergoeding van FIFA aan Real Madrid
Foto: © SC

Real Madrid-middenvelder Sami Khedira raakte in een oefeninterland zwaar geblesseerd en komt dit seizoen wellicht niet meer in actie. Omdat de Duitser de blessure opliep tijdens een wedstrijd met de nationale ploeg, moet de FIFA zijn club een fikse schadevergoeding betalen.

Verwacht wordt dat Khedira zes maanden aan de kant zal staan. Clubs hebben een vorm van verzekering tegen blessures die opgelopen worden bij de nationale elftallen. Die bepaalt dat de FIFA het loon van de speler betaalt vanaf dag 28 van de blessure. Daardoor zou de vergoeding oplopen tot meer dan 2 miljoen euro. Het dagloon van de speler wordt volgens de Spaanse sportkrant Marca geschat op 20 548 euro, terwijl AS het houdt op 16 400 euro. Vorig jaar ontving Real Madrid al een vergoeding van zo'n miljoen euro na de blessure van Marcelo.

Intussen mag Real Madrid ook op zoek naar een vervanger voor Khedira. Daarvoor moet de Koninklijke niet wachten op het openen van de wintertransfermarkt. De Spaanse voetbalbond laat immers toe dat een ploeg een vervanger aantrekt voor een speler die meer dan vijf maanden geblesseerd is. Na het goedkeuren van een verzoekschrift zou Real een speler kunnen aantrekken die momenteel zonder ploeg zit of die actief is in de Spaanse competitie. Als de Madrilenen buiten de landsgrenzen willen zoeken, moeten ze wel wachten tot januari. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties