Analyse Het herfstrapport van Lokeren: geslaagd

Het herfstrapport van Lokeren: geslaagd
Foto: © SC

Met 15 speeldagen op de teller is de Jupiler Pro League halfweg. Wie ligt op koers en wie blijft onder de verwachtingen? Dagelijks nemen we, samen met een speler, twee teams onder de loep om een tussentijdse balans op te maken. Op de zesde plaats vinden we Lokeren.

Door Aernout Van Lindt

De ambitie

Lokeren speelde vorig seizoen niet voor het eerst play-off I en dat was ook dit jaar de ambitie: meespelen voor de top-6 en als het even kan ook af en toe eens stunten tegen de toppers. Vorig jaar had het halfweg een 27-tal punten, een resultaat dat de Waaslanders min of meer opnieuw wilden neerzetten.

De cijfers

Lokeren staat halfweg de competitie in de top-6. Het had even een dipje, maar lijkt daar nu al terug bovenop te zijn gekomen. Met 26 punten is het puntenaantal van vorig seizoen in het vizier, opnieuw play-off I halen lijkt goed mogelijk te gaan zijn. Klap op de vuurpijl was een overwinning in en tegen Anderlecht.

Het rapport

Lokeren deed het fantastisch tot nu toe. Waar vorig seizoen Lokeren in play-off I door wat blessures de kracht miste om in de toppers nog veel punten te sprokkelen, lijkt het team nu - met ook de belangrijke terugkeer van Patosi - te beschikken over een bredere kern. Vanaken toonde van meet af aan zijn klasse, Remacle is een belangrijke pion en voorin tikt Harbaoui ze vlot en makkelijk binnen.

Play-off I is nog geen zekerheid - want KV Kortrijk volgt op amper een puntje. Maar het voetballend vermogen van dit Lokeren is alvast van die aard om te geloven dat play-off I leuk zou zijn als Lokeren er deel van zou uitmaken.

Overmeire: "Hierop kunnen we verder bouwen"

Killian Overmeire is tevreden met hoe het gaat bij Lokeren dit seizoen: "26 punten, dat was een beetje ons streefdoel dit seizoen. Vorig jaar hadden we er 27, we wilden weer in die buurt eindigen. Hierop kunnen we verder bouwen naar de rest van het seizoen toe."

Play-off I is ook dit seizoen een doel voor de Waaslanders: "Als je al twee keer eerder play-off I haalde en je speelde een bekerfinale, dan moet dat ook het doel zijn. We zijn heel goed begonnen, hadden dan een dipje, maar we zijn uit dat dipje geraakt. We pakten 6 op 6 als het nodig was, en spelen goed voetbal als het kan."

Opvallend verschil misschien met vorig jaar: de breedte van de kern: "Deze kern is inderdaad breder", is Overmeire duidelijk. "Tegen Mechelen greep Dutra zijn kansen, al is hij een ander type dan Harbaoui. Dit seizoen hebben we misschien wat positieve selectieproblemen, maar dat is een goede zaak."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties