KBVB maakt werk van arbiters: "Op termijn voltijdse profs"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
KBVB maakt werk van arbiters: "Op termijn voltijdse profs"
Foto: © SC

De Belgische voetbalbond wil de Belgische scheidsrechters professionaliseren en gaat daarvoor vooral een beroep doen op oud- scheidsrechters Paul Allaerts en Franck De Bleeckere. Voetbalkrant.com had een gesprek met scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen.

Jeurissen benadrukt dat de KBVB al langer is bezig met de professionalisering van de Belgische scheidsrechters. “We zijn al even bezig met dit project en in het begin van het seizoen werd het gelanceerd. We hebben een plan uitgewerkt over hoe we de arbitrage in België kunnen professionaliseren”, begint de scheidsrechtersbaas.

“Het zijn echter niet alleen Paul Allaerts en Franck De Bleeckere die meewerken aan het project, er staat een heel team klaar. Het is natuurlijk wel mooi meegenomen dat De Bleeckere en Allaerts hier mee hun schouders onder zetten.”

"Op termijn voltijds professionele arbiters"

De eerste stap in de professionalisering is gezet, maar op termijn hoopt Jeurissen met voltijds professionele refs te werken. “Dat behoort inderdaad tot onze visie en het is voorzien in de planning. Wanneer? Dat is afhankelijk van verschillende factoren en er komt ook een financieel aspect bij kijken natuurlijk.”

“Maar het is op termijn zeker mogelijk dat er professionele scheidsrechters komen. Het is dan niet de bedoeling dat ze enkel vier wedstrijden fluiten per maand, maar dat ze ook worden ingeschakeld in verschillende projecten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties