KBVB wil scheidsrechters professionaliseren

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
KBVB wil scheidsrechters professionaliseren
Foto: © SC

De Voetbalbond heeft een masterplan klaar voor de verdere professionalisering van de Belgische scheidsrechters. Paul Allaerts en Frank De Bleeckere gaan jonge refs begeleiden in hun eerste stapjes op het hoogste niveau.

De KBVB wil de colonne Belgische scheidsrechters verder professionaliseren. De voetbalbond wil van het groepje scheidrechters een volwaardig team maken en heeft daarom een masterplan klaar. Het hele concept luistert naar de naam ‘TEAM 17’.

Het plan werd uitgedokterd door Paul Allaerts en de Centrale Scheidsrechterscommissie. Ook Frank De Bleeckere stapt  mee in het verhaal. De voormalige topscheidsrechter neemt de uitvoerende taak op zich. Hij zal zich bijvoorbeeld ontfermen over de jonge refs die hun eerste stapjes op het hoogste niveau zetten.

De fysieke paraatheid blijft een belangrijk onderdeel van de begeleiding, maar daarnaast gaan ook specifieke spelsituaties meer invulling krijgen. “We trainen op buitenspel en alle andere fases die zich tijdens een wedstrijd kunnen voordoen”, vertelt De Bleeckere in Het Nieuwsblad. “We gaan zelfs jeugdspelers inzetten om zo’n zaken na te bootsen. Een maandelijks bestuderen we de tactieken van diverse teams.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties