Reactie Van Buyten eerlijk: "Met voetjes op de grond"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Van Buyten eerlijk: "Met voetjes op de grond"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels gingen vanavond met de billen bloot tegen een vinnig Japan. Daniël Van Buyten heeft echter geen zin om de nederlaag te dramatiseren. "Het was onmogelijk om te blijven winnen, hé."

Cédric De Volder in Brussel

Voetbalminnend België staat opnieuw met de voetjes op de grond. Colombia en Japan bleken de voorbije dagen te sterk voor de Rode Duivels. Daniël Van Buyten startte tegen de Aziaten in het hart van de Belgische defensie. De verdediger van Bayern München oogde bovendien niet al te best bij het eerste tegendoelpunt.

“Op dit niveau is geen enkele wedstrijd gemakkelijk”, aldus Big Dan. “We kregen twee zware ploegen voorgeschoteld. Wie ik het sterkste vond? Het is moeilijker voetballen tegen Japan. En dat zegt veel als je weet dat Colombia op een vierde stek staat op de FIFA-ranking.”

"Ook vriendschappelijke partijen schat ik hoog in"

Het land was de voorbije maanden in euforie. Her en der werd België zelfs al in verband gebracht met een wereldtitel. “Het is misschien wel goed om terug met de voetjes op de grond te staan. Al was het onmogelijk om te blijven winnen, hé.”

“Ik schat vriendschappelijke partijen trouwens ook heel erg hoog in”, besluit de verdediger van Bayern München. “Je kan zo’n matchen niet laten schieten. Bovendien maakten we de voorbije dagen kennis met twee nieuwe voetbalculturen. Dat moeten we meenemen naar Brazilië.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties