Rode Duivels verloren nog niet met Courtois in doel

Rode Duivels verloren nog niet met Courtois in doel
Foto: © SC

Simon Mignolet kreeg tegen Colombia en Japan twee keer zijn kans. Evenveel keer werd verloren, wat ook goed is voor de statistieken van onze nationale nummer 1 Thibaut Courtois: hij verloor nog niet met de nationale ploeg.

Door Aernout Van Lindt

Thibaut Courtois pakte het van Simon Mignolet definitief over in aanloop naar de oefeninterland tegen Nederland, die de Belgen met 4-2 wonnen.

De nationale nummer 1 wist ook twee keer tegen Frankrijk en Kroatië er voor te zorgen dat er niet verloren werd, en de clean sheet in Servië staat ondertussen in het geheugen gegrift. 

Zo is de keeper van Atlético Madrid na 14 interlands met negen overwinningen en vijf gelijke spelen ongeslagen. Een zeer mooi rapport, dat toch mag doen dromen met het oog op het WK.

Mignolet zeer goede tweede

Mignolet speelde zeker geen dramatische wedstrijden tegen Colombia en Japan, maar velen hadden wel het gevoel dat hij toch iets minder uitstraalde dan Courtois. Dat hij in twee matchen meer goals binnenkreeg dan Courtois in een hele WK-kwalificatiecampagne vond de doelman van Liverpool zelf ook bijzonder jammer.

Als dit zijn moment was om te tonen dat hij de nummer 1 in Brazilië moet zijn, dan is hij daar niet in geslaagd. En ons 'probleem' is en blijft een luxeprobleem. Mignolet is een goede tweede: als er iets zou gebeuren met Courtois, blijft hij een doelman waar vele landen op het WK jaloers op zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties