Vermaelen: "Situatie gaat eigen leven leiden"

Vermaelen: "Situatie gaat eigen leven leiden"
Foto: © SC

Thomas Vermaelen is na een Duivels intermezzo opnieuw klaar om te bikkelen voor een basisplaats bij Arsenal. De Antwerpenaar heeft echter geen zin in een nieuwe polemiek. "Mijn situatie gaat op den duur een eigen leven leiden."

Door Cédric De Volder

Arsenal krijgt zaterdag het bezoek van seizoensrevelatie Southampton. Bij The Gunners kreeg Thomas Vermaelen in de wedstrijden tegen Chelsea en Manchester United opnieuw speelgelegenheid. Arsène Wenger uitte zijn tevredenheid nog in de Engelse pers, maar de voormalige Ajacied moet dit weekend wellicht genoegen nemen met een plaats op de bank.

“Eigenlijk spreekt de coach weinig met me over mijn situatie”, vertelt Vermaelen. “Ik bereid me ook op de bank voor alsof ik onmiddellijk aan de bak moet. Of ik dan angst voel of meteen tegen wereldsterren in de wei te moeten? Nee, daar ben ik helemaal niet mee bezig.”

"Verzeilde al vaker op de bank"

Het gebrek aan matchritme is nu al enkele maanden een onderwerp in de media. The Verminator heeft echter geen zin om telkens opnieuw hetzelfde verhaaltje te ratelen. “Ik wil eigenlijk niet ingaan op mijn situatie. Op den duur gaat dat een eigen leven leiden. Ik heb het al vaker meegemaakt dat ik op de bank verzeilde. Ik blijf trouwens dagelijks bezig op training.”

Ondertussen gaan de Londenaren aan de leiding in de Premier League. “Maar het is niet zo dat ik de andere jongens bij de nationale ploeg ga jennen. In de kleedkamer praten we niet constant over voetbal, hé. Dat doen we sowieso al genoeg.  Al kom ik natuurlijk goed overeen met de Tottenham-Belgen. Al zullen de fans van Arsenal dat misschien niet graag horen.” (lacht)

"Discussie omtrent aanvoerdersband woedde in media"

“Vooral de komst van Mesut Özil heeft Arsenal goed gedaan”, besluit Vermaelen. “Al behoren Tomas Rosicky en Santi Cazorla in mijn ogen ook tot de wereldtop. Of ik nooit steeds de leider van het team ben? De discussie omtrent mijn aanvoerdersband woedde enkel in de media.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties